Наложени са наказания на подсъдими по дело за грабеж в Благоевград, съобщиха от прокуратурата

Рекламирай в beZpartien.bg

Районна прокуратура – Благоевград е приключила дело за грабеж с наложени наказания на извършителите, съобщиха от прокуратурата. В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на трима души – С.К. на 22 години и непълнолетните М.И. на 17 години и М.С. на 17 години.
От прокуратурата посочват, че вечерта на 15 септември миналата година на улица „Възрожденска“ в Благоевград е бил нападнат Д.В. От пострадалия била отнета парична сума в размер на 900 лева и мобилен телефон.
В хода на разследването на грабежа е било установено, че подсъдимият С.К. умишлено склонил непълнолетните М.И. и М.С. към извършване на престъплението. Той ги убедил и им обещал да получат пари, улеснил ги чрез даване на информация относно местонахождението на Д.В. и неговото описание.
При нападението М.И. ударил пострадалия с юмрук в лицето. Неговият съучастник М.С. го стиснал с ръка през шията, съборил го на земята, след което нанесъл множество удари в областта на лицето, посочват от прокуратурата. 
Тримата подсъдими са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокуратурата. С определение на съда на непълнолетните М.И. и М.С. са наложени наказания пробация за срок от две години, а на техния подбудител и помагач – девет месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Имуществените вреди от престъплението са възстановени, допълват от прокуратурата. 
В средата на март от полицията съобщиха, че трима мъже са упражнили физическа сила и са отнели около две хиляди лева от възрастни мъж и жена в Благоевградско. За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград и е образувано досъдебно производство.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *