Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. „Младост“, каза Васил Терзиев

Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. „Младост“, каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти.
Получихме сигнал преди два дни от граждани и веднага се активизирахме, каза кметът. Това, което направихме, е да възложим бърз технически анализ, получихме го този анализ днес и той казва, че е наложително да се спре движението под конструкцията, каза думите на Терзиев.
Според експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) имаме сериозен проблем, допълни Терзиев. Трябва да се затвори и да се направи още по-подробно обследване и да се направи план за реконструкция на базата на това, което излезе от обследването.
Това, по което ние работим, е временна организация на движението, очакваме следващите дни да е готов проекта и веднага да бъде изпратен на Столичната дирекция на вътрешните работи за съгласуване, допълни той.
Според Иван Василев, зам.-кмет с ​​​​​​​направление „Финанси и здравеопазване“ ​​​​​​​и ​​​​​​​временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по „Обществено строителство“, 45 дни ще отнеме детайлното обследване на мостовото съоръжение, след което ще започне реконструкцията му.
От 00:00 часа на 31 май ще бъде спряно движението като е направена съответната организация на движението, на градския транспорт, на целия трафик, обясни още Иван Василев.
Още преди два дни затворихме горната част, сега затваряме и връзката с „Младост“, за да може да сме сигурни, че хората в София са в безопасност, допълни зам.-кметът.
На 28 май от Столичната община съобщиха, че временно се затваря за движение надлезът на Софийския околовръстен път на бул. „България“ до кв. „Бояна“ с цел безопасност. Движението ще се извършва през пътния възел кв. “Бояна“ – Околовръстен път. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари