НачалоИкономикаНАН: Нигерийски университет, готов да изнася масло от ший

НАН: Нигерийски университет, готов да изнася масло от ший

Ръководството на Университета в Илорин (столицата на щата Квара в Западна Нигерия) разкри, че институцията е готова много скоро да започне да изнася многофункционалното масло от ший (карите), предаде за нигерийса агенция НАН.
Проф. Сулейман Абдулкарим, заместник-ректор на университета, разкри това в понеделник на с Лидия Адевуми, координатора на щата Квара в Съвета за изследване и развитие на суровините.
Той каза, че чрез износа на продукта вътрешно генерираните приходи на университета ще се подобрят значително.
Абдулкарим разкри, че за а отговаря Департамента по химия, който се стреми да подобри качеството и срока на годност на продукта.
Той каза, че университетът е отворен за сътрудничество със Съвета за изследване и развитие на суровините за подобряване на веригата на добавена стойност на селскостопанските продукти.
Заместник-ректорът заяви, че всеки селскостопански продукт трябва да бъде преработен до крайна са.
Според него нигерийските университети трябва да усъвършенстват начините за разработване на продукти от селскостопански суровини, които не могат да бъдат консервирани.
Междувременно Адевуми обясни, че Съветът е агенция на федералното правителство на Нигерия и е под надзора на федералното министерство на науката и технологиите.
Тя отбеляза, че агенцията е натоварена със задачата да насърчава развитието и използването на промишлените суровини в Нигерия, като същевременно подчерта подкрепата за институцията в нейните усилия за насърчаване на развитието на страната.
Агенция НАН отбелязва, че маслото от ший е мазнина, извлечена от семената на дървото ший, което се среща в Източна и Западна тропическа Африка.
Маслото от ший идва от две мазни зърна в костилката на плода на дървото от ший. След като ядката се отдели от костилката, тя се смила на прах и се вари във вода; маслото изплува на повърхността на водата и се втвърдява.
Маслото от ший действа като мехлем, който помага за омекотяване и изглаждане на сухата кожа. То също така ържа вещества, които могат да намалят подуването на кожата и да помогне за на състояния, свързани с подуване на кожата, като ример екзема.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с нигерийската агенция НАН)

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО