Народният театър представя премиерно спектакъла „Хипотетично“ на 10 и 11 април

Рекламирай в beZpartien.bg

Народният театър „Иван Вазов“ представя премиерно спектакъла „Хипотетично“ на 10 и 11 април. Постановката ще се играе на сцена „Апостол Карамитев“, съобщават от трупата.
Това е представление, което успокоява, но и едновременно буди тревожност, разказва Галина Борисова, която е хореограф и режисьор на спектакъла. „Хипотетично, всичко може да се случи. Изкушаващо е да контролираме процеси, но вероятността да успеем е нищожна и съмнителна. Ние живеем заедно само, за да разберем, че колективите са сборища на отчуждени индивиди. Ние не искаме изкуството да приключи“, посочва тя.
В постановката участват актьорите Анета Иванова, Кире Гьоревски, Велислав Павлов, Стефан А. Щерев, Елена Димитрова и Пьотр Кшемински. Костюмограф и сценограф е Дарина Стоименова, звуковата среда е на Владимир Влаев.
Както писа БТА, „Хипотетично“ е първият проект, който се реализира по линия на програма „Апостол Карамитев“. Тя стартира през 2023 г. по повод 100-годишнината от рождението на актьора. Основната цел на инициативата е да се даде възможност за представянето на различни форми и естетики, да се предложат нови, интердисциплинарни перспективи към правенето на театър, да бъдат открити интересни автори, идеи и практики, да се отправят нови артистични предизвикателства, да се даде видимост на нови или непознати за Народния театър автори, които да внесат своеобразните си разбирания за сценично произведение, посочват от трупата.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *