Народното събрание ще изслуша министъра на енергетиката за разлив на радиоактивна вода от АЕЦ „Козлодуй“

Народното събрание, по искане на ПГ на „БСП за България“, ще изслуша министъра на енергетиката Владимир Малинов  за разлив на радиоактивна вода от АЕЦ „Козлодуй“. Точката беше включена в дневния ред по предложение на зам.-председателя на парламента Драгомир Стойнев („БСП за България“).
Според приетата вчера седмична програма Малинов ще бъде изслушан и за преговорите по продажбата на оборудването, предназначено за проекта АЕЦ „Белене“ в изпълнение на решение на Народното събрание от 6 юли 2023 г. за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ „Белене“. 
Депутатите ще изслушат и  служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова относно изпълнението на приходната и разходната част на Закона за държавния бюджет за 2024 година. Това предвижда първа точка от програмата за работа на депутатите за днес, публикувана на сайта на парламента. Искането за изслушване на финансовия министър е внесено от Йордан Цонев (ДПС), Теменужка Петкова и Росица Кирова (ГЕРБ-СДС). 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари