Настояваме за незабавни оставки на зам.-кметовете по финанси и култура, както и на директора на „Гробищни паркове“, заявиха от ГЕРБ-СДС в СОС

Настояваме за незабавни оставки на зам.-кмета по финанси Иван Василев, зам-кмета по култура Яна Генова и директора на общинското предприятие „Гробищни паркове“. Това заявиха пред журналисти от групата на ГЕРБ-СДС в Столичният общински съвет (СОС). 
За последните пет месеца екипът на кмета на София само по една от алинеите по Закона за обществените поръчки е заложил пряко конкурсна процедура за над 1,5 млн. лева. По наши данни съпругата на предишния министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков през тази седмица е наета за консултант в Столична община с договор, подписан от зам.-кмета по финанси Иван Василев, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.
Георгиев попита кметът на София в течение ли е с факта, че фирма, чийто собственик е съпругата на доскорошния регионален министър, е сключила договор за консултантски услуги. Знаем само, че договорът е за над 10 000 лв, не знаем какъв е неговият предмет, добави още той. По думите му групата на ГЕРБ-СДС категорично се противопоставя на практиката с парите на данъкоплатци да се захранват висши партийни функционери и техните съпруги. Настояваме за незабавни действия от кмета на София Васил Терзиев, добави Георгиев. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари