Наталия Асенова представи в Самоков дебютната си книга със стихове „Моята мисия“

Преподавателят от самоковското Обединено училище „Неофит Рилски“ Наталия Асенова представи пред публика в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Самоков дебютната си книга „Моята мисия“. В нея са поместени 31 стиха, подходящи за деца в предучилищна и училищна възраст. 
Авторката посочи, че нейната мисия е да запознае децата със света, да ги научи да го обичат, както и да развият своите физически и умствени качества. „Започнах от ученическите години да се занимавам с този вид творчество, като пишех стихове за моите познати и приятели. На по-късен етап моите колеги учители ми дадоха хъс да напиша книга“, каза Наталия Асенова. Тя прочете някои от стиховете пред публиката, като е посветила и стихотворение на патрона на училището, в което преподава.
По думите на авторката целта на началната педагогика, освен формирането на качества, е и ограмотяването на подрастващите. Тя каза, че книгата е подходяща за диктовка и преписване на стиховете от учениците. Асенова добави, че посвещава книгата си на децата от детската градина и началното училище. 
Заместник директорът в начален етап в училището Искра Ангелова представи авторката, като каза, че професионалната реализация е оказала голямо влияние за развитието на таланта й да пише стихове. Ангелова прочете и послание от колектива на училището. 
Художественото оформление на стихосбирката е дело на учителя по изобразително изкуство в училището Стоян Занев, който положи автограф заедно с авторката на всички, закупили книгата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари