Наталия Йорданова представя изложбата „Безцветните зелени идеи яростно спят“

Наталия Йорданова представя изложбата „Безцветните зелени идеи яростно спят“ в галерия „Аросита“. Експозицията ще бъде показана от 4 до 18 юли, съобщават организаторите.
„През последните десет години Наталия създава светове, които изследват човешката природа, състоянието на човека, емоционалността и отношенията със заобикалящата среда през технологичното взаимодействие. Голяма част от тази творческа дейност понастоящем съществува като документация в архив от цифрови изображения, като набор от информация. За този проект тя категоризира архива и го структурира в сбор от характеристики. След това го изучава и намира начини да го превърне в граматика, като го използва за създаване на нови произведения. Така той се превръща от носител на визуални и формални качества, които предизвикват асоциации и емоционални реакции, в нули и единици“, разказват от екипа.
Организаторите казват, че проектът е резултат от работата на Наталия Йорданова като стипендиант на платформата за дигитални изкуства e-valuation 4.0 на фондация „Да Лаб“. 
Наталия Йорданова е родена през 1991. Тя е интердисциплинарна визуална художничка, родена в София, България и базирана в Амстердам. Работата ѝ се ангажира с разминаването между дигитално и физическо и преплита наративи за минали натрупвания в възможното бъдещето. Образованието ѝ включва магистърска програма в специалност Dirty Art в Sandberg Institute в Амстердам, Холандия (2020). Преди това тя е завършила бакалавърска степан по Изящни изкуства от Royal Academy of Art в Хага (2018), бакалавърска степан по Фотография от Националната академия за театрално и филмово изкуство в България (2013) и участие в програма „Еразъм” в Central Saint Martins в Лондон (2017). Нейни творби са показвани на международни изложби в Холандия, България, Белгия, Германия, Египет и Обединеното кралство.
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари