НАТО е във важен етап, в който фокусът се измества от управлението на кризи към колективната сигурност, е общото мнение на Димитър Главчев и Стивън Ковингтън

НАТО е във важен етап, при който фокусът се измества от управлението на кризи към колективната сигурност. Около това се обединиха служебният премиер Димитър Главчев и съветникът по международните въпроси на Върховния командващ на Съюзното командване на Алианса по операциите Стивън Ковингтън. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета. 
В рамките на срещата им в Министерския съвет служебният премиер посочи, че България е надежден съюзник вече 20 години, и увери, че така ще бъде и занапред.
Главчев и Ковингтън обсъдиха също Предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон. Премиерът отбеляза, че форумът е от огромно значение в контекста на усилването на Източния фланг на Алианса и Черноморския регион във връзка с войната в Украйна. Mинистър-председателят потвърди българската подкрепа за Киев, която ще продължи колкото и докогато е необходимо, посочват от правителствената информационна служба. 
Актуални въпроси за сигурността на Източния фланг на НАТО обсъдиха служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов със съветника по международните въпроси на Върховния командващ на Съюзното командване на НАТО по операциите Стивън Ковингтън. Това съобщи вчера пресцентърът на Министерството на отбраната. Ковингтън е на официално посещение в България от 24 до 26 юни по покана на началника на отбраната. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари