Навреме е започнал изборният ден в област Враца, съобщиха от РИК-Враца

Навреме е започнал изборният ден в област Враца, съобщиха за БТА от Районната избирателна комисия (РИК) във Враца. На няколко места е имало неявили се членове и един председател, но това не е попречило за навременното отваряне на секциите, а липсващите хора са заменени. Отстранен е проблем с несъответствието на хеш кода на машина за гласуване в четвърта секция в Мездра, каза за БТА говорителят на РИК-Враца Силия Иванова.  
Според избирателните списъци днес право да гласуват имат 150 423 човека. Те ще избират между кандидатите на 31 партии и коалиции, регистрирали се за изборите в областта. Кандидатите от областта за следващото народно събрание са 183-ма, мандатите са шест.
С последните разкрити секции в лечебните заведения, домове за стари хора и затвора във Враца, общият брой секционни избирателни комисии (СИК) са 330. От тях 292 са основните, девет са допълнителни и 29 – подвижни СИК. Машинно ще има възможност да се гласува в 228 от тях, съобщиха още от РИК-Враца.  
Всички сгради и помещения, в които има изборни секции, са проверени за спазване на правилата за противопожарна безопасност, каза пред журналисти и Дилян Йончев, началник сектор „Пожарогасителна и контролна дейност“, към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Враца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари