Най-голямото карнавално дефиле в страната ще премине днес по централния булевард в Казанлък

Най-голямото карнавално дефиле в страната ще премине днес по централния булевард в Казанлък. Това е последният ден от 121-я Празник на розата, съобщиха за БТА от местната администрация. Тази година мотото му е „Прелестите на Долината на розите“, а в отделни тематични блокове ще дефилират над 5500 участници. 
Програмата за днешния ден в Казанлък ще започне с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в парк „Розариум“. 
По традиция в последния ден на Празника на розата жителите и гости на Казанлък ще могат да посетят ритуала „Розобер“ в розовите градини край Крън, където ще се запознаят с вековната традиция на Долината. За всички желаещи Община Казанлък осигурява транспорт, като автобусите ще тръгнат от хотел „Казанлък“. 
След ритуала по централния булевард на града ще премине карнавалното шествие, предвождано от Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички Елена Николаева и Мариам Григорова. В него ще вземат участие всички детски и учебни заведения, читалища, фолклорни, спортни и други състави от Казанлък, които ще покажат пъстротата на традициите в региона.  
Днес е и последният ден от програмата на Международния фолклорен фестивал в Града на розите, на който състави от побратимени на Казанлък градове показват своя фолклор и обичаи. В рамките на деня гостите все още имат възможност да посетят и изложението на вино розе “Rose Wine Expo” в залите на Народно читалище „Искра – 1860“. 
Програмата за деня ще завърши на площад „Севтополис“ с концерт на Веселин Маринов и Тържествена заря-проверка по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. 
Във връзка с честванията до 15:00 часа днес има въведена временна организация на движението, както и промяна в разписанията и маршрута на градския и междуселищен транспорт.  
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари