Нека да бъдем винаги единни в Христовата истина, да бъдем пазители на неговите ценности, пожела Старозагорският митрополит Киприан

“Нека да бъдем винаги единни в Христовата истина, да бъдем пазители на неговите ценности и традициите – семейни, християнски, православни, които трябва винаги да възцаряват нашите души и нашите семейства. Така ще можем да бъдем наследници на нашата българска православна традиция и да пазим нашите корени, да пазим нашата вяра неопетнена, съхранена и вдъхновена“, каза в пожеланието си към миряните пред БТА митрополит Киприан. 
Той припомни, че тази вечер в катедралния храм ще се отслужи Последование на 12-те евангелия. „Ще се пресъздаде историята в Гетсиманската градина – тогава, когато Иисус Христос отива да се моли със своите ученици. След това е заловен, съден и осъден на страдания и смърт. Това ще пресъздадем в Последованието на 12-те евангелия“, обясни владиката. 
Той посочи, че ще бъде спазен ритуалът по обикаляне на храма както на Разпети петък, така и в събота.
На Велики четвъртък архиерейският наместник на Казанлъшката духовна околия свещеноиконом Димитър Димов отслужи света Василиева литургия и Велик маслосвет. В 19:00 часа в храма ще има богослужение с четене на 12-те евангелия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари