Нека за туризма не се говори само по време на избори, призова Георги Щерев от БХРА

Да не се спираме на туризма само по време на избори, каза председателят на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев по време на форума на БТА „БГ туризъм – лято 2024“, който се провежда в к. к. Албена.
„Много важен въпрос е това, че се спираме основно на туризма, само когато има избори. Обясняват се много неща, докато се влезе във властта и от там нататък стигаме само до Комисията по туризъм. Управляващите трябва да определят приоритет ли е туризма или не е. Не може базисни неща за туризма само да се говорят“, заяви той. 
Щерев подчерта, че рекламите също са много важна част от туристическия продукт на България. „Визовият режим е един от най-големите проблеми на туризма. Другият проблем е за статута на курортите. Няма финансиране, казват – тука е частен комплекс“, посочи още Щерев. Той говори и за това, че вътрешният туризъм също е пренебрегнат. При този къс сезон няма как този туризъм да не е огромен резерв“, изтъкна председателят на БХРА. 
Той призова даден проблем да не се прехвърля върху целия бранш. Когато има проблем, нека кажем, че тук нещо не е добре – не ходете, но на другите подобни места не е така, отидете там“, заключи Георги Щерев. 
„БГ ТУРИЗЪМ – ЛЯТО 2024“ е петото издание от инициативата на БТА за организиране на форуми, които се провеждат два пъти всяка година – в началото на летния и зимния туристически сезон, за обсъждане на посланията при представянето на туризма в България през предстоящия сезон. 
В дискусията се включиха служебният министър на туризма Евтим Милошев, председателят на парламентарната комисия по туризъм в последния парламент Ертен Анисова, представители на местната власт, ръководители на организации в туристическия бизнес и курортни комплекси от Българското Черноморие, образователни институции в областта на туризма, ръководители на национални медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари