Неправилна координацията и организация са грешките, допуснати в борбата с нелегалната миграция, каза министър Калин Стоянов

Рекламирай в beZpartien.bg

За съжаление, 2022 година е най-трагичната и мрачната в историята на МВР за последните 20 години. Живота си загубиха петима наши служители. Надявам се, че това ще е последната толкова мрачна и черна година за Министерството на вътрешните работи.  Това каза днес в Бургас министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
„Грешки има и то от много хора. Неправилна координация, комуникация и организация на дейността на всички ангажирани структури, свързани с борбата с нелегалната миграция. Ситуацията с нелегалната миграция е динамична. Само през последните 24 часа имаме 800 незаконни опита за преминаване на границата. Във вътрешността на страната са задържани 80 нелегални мигранти. Правим всичко възможно, което зависи от нас“, заяви министърът. Той посочи, че  има командировани множество полицейски служители от вътрешността на страната, които оказват съдействие на колегите си по границата. За това помагат и служители от Министерството на отбраната.
„Аз лично опитвам да направя промяна. Изпълняващите длъжността министри също е следвало да го направят“, коментира Стоянов. По думите му към момента МВР прави всичко възможно за осигуряването на максимален брой униформени по границата, както и за закупуването на специализирана техника за охрана на държавната граница. 
„Стартирали сме множество проекти, с които правим опит да закупим високопроходима техника, както и специална техника за охрана на държавната граница“, посочи Стоянов.
Той бе в Бургас, където участва във възпоменателна церемония в памет на двамата полицейски служители, загинали преди година в изпълнение на служебния си дълг. На мястото, където те загубиха живота си, днес бе открита паметна плоча.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *