НачалоСвятНеваксиниран здравен персонал се връща на работа

Неваксиниран здравен персонал се връща на работа

Неваксинираният здравен персонал ще се върне на работа от 1 януари. Това обяви министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис пред парламента, о увери, че няма нужда от специално законодателство по въпроса, съобщава електронното издание на атинския ежедневник „Kathimerini“.

Отказалите да се ваксинират срещу COVID-19 бяха принудени да излязат в отпуск в разгара на пандемията от коронавирус. Експертната комисия, съветваща здравния министър, издаде препоръки в сряда относно условията за тяхното връщане.

„Неваксинираните здравни работници трябва да се върнат с два бързи теста, с маска с висока защита, за да се гарантира… че има надзор на спазването на мерките от страна на администрацията“, се казва в препоръките и се добавя, че „очевидно неспазването им ще представлява дисциплинарно нарушение“.

За неваксинираните лекари и неваксинираните медицински сестри препоръката е да не са в интензивни отделения или на места, където има имунокомпрометирани пациенти, като онкологични отделения, предаде Агенция „Фокус“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО