beZpartien

Никола Кирилов е тазгодишният кмет на Млада Загора

Рекламирай в beZpartien.bg

Никола Кирилов беше избран за кмет на Млада Загора 2023. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Той е ученик в 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия “Гео Милев”. Негов заместник ще бъде Ивайла Кирилова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“.
По традиция изборът за кмет на Млада Загора се провежда в навечерието на Деня на Стара Загора – 5 октомври. Както БТА писа тази година в надпреварата се включиха 10 старозагорски гимназии. 
“Тази година имаме огромен интерес от десет училища, които влизат в надпреварата. Радвам се да видя тук толкова представители и бивши ученици, минали вече през мястото – кмет на Млада Загора. Традицията за този избор, която датира от 1996 година, за нас е изключително важна, тъй като това е начинът да чуем гласа на младите и да бъде развито критично и аналитично мислене, както и да се научи как да се отсеят приоритетите, за които да се борите, за да бъде нашият град още по-добро място за живеене. Пожелавам успех на всички”, каза по време на откриване на надпреварата заместник-кметът на община Стара Загора Надежда Чакърова.
Традиционно жури, съставено от петима активни младежи, оцени кандидатите по предварително зададени критерии. Претендентите се представиха в три кръга. Новоизбраният Млад кмет ще участва днес в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на 5 октомври – Ден на Стара Загора. По традиция той ще получи ключа на града и ще се обърне с приветствие към младежите в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *