Никой не ме е търсил, нека изчакаме събитията да се развият, заяви министърът в оставка Кирил Вътев за участие в служебното правителство

Рекламирай в beZpartien.bg

Никой не ме е търсил, заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев, отговаряйки на въпрос дали с него е провеждан разговор за евентуалното му участие в бъдещото служебно правителство. 
„Нека да настане покана и ще го обсъдим. Нека да го кажа просто и ясно – много неща сме започнали и за тях времето не стигна“, посочи Вътев. На въпрос би ли ги довършил като част от служебно правителство, той коментира: „Нека да изчакаме събитията да се развият и ще преценим“. 
„Има няколко ключови законопроекта, които са започнати и бих казал, че са на 80% готови. Единият е свързан с правилата на доставка по хранителната верига, които касаят всеки български гражданин. Вторият законопроект е за аграрната камара и браншовите организации, където хаосът е пълен. Ако не се вземат мерки, ще се нароят нови камари, както са нароени безброй браншови организации, от което резултатът е известен“, посочи той за настоящата ситуация в земеделието. 
Попитан има ли информация дали негови колеги от настоящето редовно правителство в оставка са влизали в контакт с Димитър Главчев, посочен за бъдещ служебен премиер, Вътев отговори: „Нямам такава информация и няма откъде да я имам“. 
БТА припомня, че в събота президентът Румен Радев възложи на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство до седем дни.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *