Нормално започна изборният ден в 21 МИР – област Смолян

Нормално започна изборният ден в 21-и Многомандатен избирателен район (МИР) Смолян, съобщи за БТА Добрин Тодоров – секретар на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян. От всички 270 Секционни избирателни комисии (СИК), в една от секциите – в община Доспат, не се е явил член.
„Избиратели срещат проблеми с машинното гласуване. В четири от секциите избиратели твърдят, че са гласували и за двата вида избори, но машината е изкарала разписка само за единия. Според нас причината е, че те не са се справили с машинното гласуване“, добави Тодоров. Той посочи още, че в 40-та СИК в град Смолян, на първия избирател, машината е изкарала две бели листчета. Избирателят е допуснат да гласува с хартия и проблемът в машината е отстранен.
Към момента няма сигнали за нарушения, каза още Добрин Тодоров.
За народни представители в Смолянска област ще гласуват 96 107 избиратели, а за членове на Европейски парламент – 95 080 избиратели.
С хартиени бюлетини и машини ще се гласува в 131 секции в областта. А секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини, са 145, в това число подвижните и специализираните.
Общият брой на секционните избирателни комисии в област Смолян е 270, като в това число влизат девет подвижни секции – по две в Девин, Борино и Мадан, по една в Баните, Доспат и Рудозем. В общините Смолян, Чепеларе, Неделино и Златоград няма подвижни секции. Шест са секциите в лечебни заведения, домове за стари хора и специализирани институции за предоставяне на социални услуги.
Общо 131 кандидати за народни представители в 31 листи са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни в 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолянски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари