Нова книга от „Феята от захарницата“ и среща с писателя Тим Колинс са сред акцентите в програмата на фестивала за деца и младежи днес

Нова книга от „Феята от захарницата“ и среща с писателя Тим Колинс са сред акцентите в програмата на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи днес. Това съобщават организаторите от асоциация „Българска книга“.
В парка пред Националния дворец на културата (НДК) Катя Антонова ще представи новата си история за феята Ванилия. Изданието е озаглавено „Две трудни цветя и един фейояд“. По-късно за книгите си от поредицата за Шаро Холмс ще говори британският автор Тим Колинс. 
В програмата на фестивала е предвидено още представяне на „Арменски народни приказки“ с участието на съставителката Силва Хачерян и илюстраторката Лусия Медзикян. Общо 13 книги на деца също ще имат своята премиера на фестивала. Изданията са част от проекта „Изкуството на книгата за деца“.
Днес е последният ден от осмото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, който е в рамките на Пролетния панаир на книгата. Културната програма на изложението продължава и днес. Детски празник „Ех, че срещи интересни!“ организира издателство „Буболече“. Ще бъдат представени книгите „Пепеляшка: Окабелена“ на Николай Пеев, „Упупа Утъркули в света на изобилието“ на Таня Петкова, „Пиер и човеците“ на Милена Михайлова, „Д като дакел“ на Ана-Мария Герасимова, „Назад-напред“ на новозеландския поет Кевин Айърланд, превел стихотворенията на Ботев, Багряна и други наши творци на английски език, „Тука е така“ на Або. За книгата „Франк Айнщайн – Мозъчно турбо“ ще говори Наско Стаменов.
Срещи с автограф са предвидени с Яким Вачев, Чавдар Атанасов, Петя Кокудева, Стефка Станчева, Цанко Лалев, Лилия Старева, Мариана Първанова, Пенчо Д. Пенчев, Дарина Шопова-Станчева, Екатерина Григорова, Маргарита Петкова, Евгени Черепов, Юрий Рахнев.
Пролетният панаир на книгата продължава до 2 юни. Щанд на изложението има и БТА.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари