Новата мултифункционална зала, която ще бъде изградена в Казанлък, ще функционира като колодрум и пространство за спорт и други събития

Рекламирай в beZpartien.bg

Новата мултифункционална спортна зала, която ще бъде изградена в Казанлък, ще изпълнява функцията на колодрум, пространство за различни видове спорт, концертна зала и място за социални прояви и събития. Това съобщават от местната администрация в официалната си интернет страница. Решението е взето днес след среща на комисията, назначена от кмета Галина Стоянова, на която тя също е присъствала и всички са постигнали единодушие относно визията и функционалността на съоръжението.  
Залата ще бъде много добра не само заради красивата си визия, но и заради удобствата, които ще предлага, посочват от администрацията. Параметрите на колоездачната писта ще бъдат съгласувани с експерти, притежаващи лиценз за проектиране и изменение на писти за колоездене. 
Мнение и становища са дали и присъстващите на срещата архитекти – главният архитект на Община Казанлък Иван Кирчев, бившият главен архитект Николай Николов, Петя Георгиева, Христо Инджов и проектантите архитекти Иван Киряков и Петър Киряков, допълват от Община Казанлък.
БТА припомня, че проектът за ремонт на Колодрума и изграждане на мултифункционална спортна зала в Казанлък е сред проектите, заложени в държавния бюджет за 2024 година, и е на стойност 13,5 милиона лева. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *