Нови акценти в програмата на фолклорния фестивал „Леденика“ обсъждат от Община Враца

Рекламирай в beZpartien.bg

Нови моменти, с които ще се акцентира повече върху българската литература, история и киноизкуство, планират да добавят тази година в програмата на фолклорния фестивал „Леденика“ от Община Враца, съобщават от местната власт. По думите на кмета Калин Каменов фестивалът се е превърнал в едно от най-мащабните и емблематични събития за града и от ръководството на Общината ще продължат да работят за това.
Тази година културното събитие ще е на 29 и 30 юни, а не както досега – в дните около Еньовден. Вече тече записването на занаятчиите и търговците, които желаят да се включат със свои щандове. В ход е и записването за двойките, които искат да бъдат венчани по стар български обичай по време на Северняшката сватба. След като документите им бъдат прегледани, ще бъде организирано и интервю, обясни зам.-кметът Александър Владимиров.
БТА припомня, че тази година ще е седмата Северняшка сватба, която е част от фолклорния фестивал „Леденика“. В нея като гости могат да се включат всички, които са заявили това предварително, като условието е да бъдат облечени с национални носии.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *