Нови успехи постигнаха възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към Центъра за работа с деца в Разград

Възпитаници на Школата по изобразително изкуство към Центъра за работа с деца в Разград прибавиха нови награди към колекцията си от последните конкурси, в които участваха, съобщи за БТА ръководителката й Цветомира Петрова.
Ема Яворова получи наградата на Художествената галерия „Николай Павлович“ в Свищов от участието си в деветнадесетото издание на Националния конкурс-изложба за детска рисунка „Три звездички“ в Свищов. Наградата на Ема е статуетка, грамота и материали за рисуване, а на школата е връчено благодарствено писмо от Фондация „Ангели от Лим“.
Другата радостна новина, която пристигна в школата, са отличията от участието на малките художници в Третия национален конкурс „Пролетта събужда отново за живот света“, организиран от Народно читалище „Добри Войников-1856“ в Шумен, посочи Петрова. Рисунката на ученичката от четвърти клас Миа Христова е спечелила първо място в първа възрастова група, а връстничката й Белмин Мустафа е наградена с поощрение. Десетокласникът Мелис Вежди и осмокласникът Ивайло Малчев са удостоени с второ място във втора възрастова група, а с поощрителна награда е Божидара Орцева от девети клас.  
Петокласничката Магнолия Райкова също заслужи признание за труда си. Нейната творба е класирана на трето място във втора възрастова група в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата”, каза Цветомира Петрова. Тя отбеляза, че темите на трите конкурса са едни от любимите за възпитаниците на разградската школа и децата имат много възможности да развихрят въображението си. Ръководителката заяви, че нейни възпитаници са получили грамоти за отлично представяне и от конкурса „Приказният свят на моя роден край“. Тя допълни, че децата продължават да работят и творят и за други конкурси, сред които „Аз обичам Черно море“, „С четка в ръка да нарисуваме света“, „Планетата Земя – безценен дар“, „Детство мое реално и вълшебно“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари