Новият областен управител на Хасково Мехмед Атаман встъпи в длъжност с приоритети образование и привличане на инвестиции

Новият областен управител на Хасково Мехмед Атаман встъпи в длъжност с кратка церемония днес. Както БТА съобщи, той беше назначен с правителствено решение в сряда.
В кабинета му  се състоя символичното предаване на ключа на администрацията, който Атаман получи от досегашния областен управител Гинка Райчева.
„За мен е привилегия и чест да бъда областен управител на област Хасково.  Осъзнавам отговорността, която поемам, встъпвайки в тази длъжност. Ще направя всичко възможност да съм корективът и в същото време и свързващото звено между общините и общинските съветници в областта“, каза Мехмед Атаман.
Като приоритети той отбеляза развитие на образованието в региона, както и работа за привличане на нови инвеститори.
„Само когато създадем условия за по-добър живот на младите хора в областта, те ще остават да работят и да се развиват тук“, каза новият областен управител на Хасково. Атаман посочи, че ще запази в екипа си досегашният заместник областен управител Митко Петров, като ще разчита на опита му в настоящата администрация
„Познавам 60 процента от хората в тази администрация, защото вече съм бил част от нея, като заместник  областен управител преди години“, припомни Мехмед Атаман.  Той увери, че не предвижда промени в кадровия състав.
Освен като заместник областен управител, Мехмед Атаман има опит в местното самоуправление и като заместник- кмет на Хасково. Той е бил и два пъти депутат – в  42-ото и 43-ото Народно събрание.  Дългогодишен лидер е на областната структура на ДПС в Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари