Новият областен управител на Смолян прие властта и обеща да продължи възходящото развитие на региона

Новият областен управител Румен Пехливанов прие днес властта от предшественика си Захари Сираков. Той заяви пред медии и администрация, че като екип идват, за да продължат възходящото развитие на Смолянска област.  Румен Пехливанов получи символичния ключ на областта от предшественика си Захари Сираков. 
Новият областен управител бе три мандата кмет на Рудозем – от 2011 до 2023 г. Пехливанов благодари на Захари Сираков и политическия му екип за досегашната работа и за изключително адекватните решения в интерес на цялата област и посочи, че сред приоритетите му са инфраструктурата в региона, ГКПП Рудозем – Ксанти и намаляване на миграционните процеси. Според областният управител важните пътни проекти, по които трябва да се работи са обходите на Рудозем, Смолян и Чепеларе, трета лента на пътя Смолян – Асеновград, както и идейно проектиране на скоростен път с директна връзка с АМ „Тракия“.  
„От 60-те години на миналия век се говори по темата за граничния пункт „Рудозем – Ксанти“. Търпението на хората се е изчерпало, но само с постоянство, с полагане на усилия в правилна посока и стиковане между всички държавни институции, местна власт и бизнес, нещата ще се случат максимално бързо“, посочи Пехливанов. 
Бившият областен управител Захари Сираков заяви, че за едната година, откакто е на поста, е свършена не малко работа. „За съжаление в областта има натрупани дългогодишни проблеми, свързани с инфраструктурата. Но оставаме областта в добро финансово състояние. В сметките има допълнителни 2,5 милиона евро, благодарение на приключилата програма ИНТЕРРЕГ България – Гърция, каза Сираков. Той пожела успех на новия екип, по-широк хоризонт за действие и добави, че администрацията в тяхно лице ще намери опора. 
Представени бяха и новите заместник областни управители – Адриан Петров, който шест години бе на този пост, и Красимир Даскалов – бивш кмет на община Девин.  
Петров даде заявка, че ще положи максимално усилия възстановяване на културната свързаност с Гърция. Даскалов обеща, че ще работи за по-доброто развитите на Смолянска област. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари