Новоизбраните съветници в Общинския съвет на Хасково с мандат 2024 – 2028 г. положиха клетва на първото си заседание

Новоизбраните общински съветници в Хасково положиха клетва днес на първото заседание на местния орган за самоуправление в мандат 2024 – 2028 година. 
До нов избор за общински съветници на 23 юни т.г. се стигна след касиране на две съдебни инстанции на вота за Общински съвет, състоял се на 29 октомври 2023 г., след като шест партии и коалиции оспориха резултатите заради изборни нарушения на процеса.
Избраните 41 представители в Общинския съвет получиха днес свидетелствата си от председателя на Общинската избирателна комисия Добромир Якимов, след което положиха клетва и подписаха клетвените си листове. 
По традиция първото заседание до избирането на председател беше водено от най–възрастния общински съветник – бившият кмет на Хасково Георги Иванов, който беше представител и в Общинския съвет с прекратен мандат.
От трибуната той разкритикува протичането на изборния процес през юни и заяви, че според него, масово са се купували гласове.
След тайно гласуване за председател общинските съветници избраха Таня Захариева от ГЕРБ, която ще води работата на Общинския съвет за трети път. 
В новия Общински съвет на Хасково има представители на девет партии и коалиции, като най-многобройната група със 17 мандата е тази на ГЕРБ. Представителите на ДПС са 11. С по трима общински съветници са „Глас народен“ и „Синя България“, а по двама имат „България на регионите“ и „Възраждане“. С по един представител в новия Общински съвет са „БСП за България“, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Има такъв народ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари