Няколко проекта в община Казанлък ще бъдат финансирани в кампанията „Чиста околна среда“ на МОСВ и ПУДООС

Няколко проекта на територията на община Казанлък ще бъдат финансирани в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. 
Проектите са за изграждане и оборудване на мини футболно игрище в обществения парк в село Ясеново, реновиране на централния парк и създаване на площадка за спорт и забавления в село Овощник, облагородяване, озеленяване и кът за спортни дейности и отдих в село Копринка.
Всеки от проектите ще бъде финансиран със средства до 15 хил. лева, а дейностите по изпълнението трябва да приключат до края на годината.
Със средства до 7500 лева ще бъдат финансирани още проектите на Основните училища ,,Георги Кирков” и ,,Кулата”, както и на Детска градина ,,Слънчице”.
Целта на кампанията „Чиста околна среда“ за тази година е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем, посочват от общинския пресцентър.
БТА припомня, че по думите на кмета на общината Галина Стоянова с бюджета на община Казанлък за 2024 година в града и населените места ще бъдат финализирани много проекти и ще започнат нови мащабни. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари