Няма да позволим да има повишение на цената на тока, заяви премиерът Николай Денков

Рекламирай в beZpartien.bg

Няма да позволим да има повишение на цената на тока, каквито притеснения се изказват в обществото, заяви преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят акад. Николай Денков.
Той припомни, че на 1 септември започва новата парламентарна сесия на Народното събрание. Използвахме август, за да подготвим последните законопроекти, свързани с реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза премиерът.
Последните два от тези законопроекти ще бъдат внесени в Народното събрание в първите дни на септември, добави той и съобщи, че един от тях е Законът на енергетиката, който предизвика „определени вълнения и опасения“, че може би предстои съществено увеличение на цената на тока.
„Искам да уверя всички български граждани, че това няма да се случи“, заяви Денков. По думите му е предвиден модел на ценообразуване, който ще запази цената на тока за битови потребители до средата на 2024 г. без промяна. След това, ако има промяна в цената на тока, на базата на КЕВР, тя ще бъде в рамките на не повече от няколко процента, заяви премиерът Денков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *