Няма назначена проверка за Любомир Янев, каза директорът на СДВР

Рекламирай в beZpartien.bg

Няма назначена проверка, не виждам и основание за това. Това каза пред журналисти директорът на Столичната дирекция вътрешните работи (СДВР) главен комисар Любомир Николов в отговор на въпрос за Любомир Янев по повод медийни публикации за контакт с простреляния Мартин Божанов-Нотариуса.
По думите на Николов Янев е заместник-началник на отдел „Криминална полиция“ в Столична дирекция. Той беше възстановен от съда след кратко прекъсване на кариерата си в МВР, каза директорът на СДВР. И обясни, че с данни, с които разполага, става ясно, че контактът на Янев с Божанов е бил „напълно служебен“ и „не предполага абсолютно никакво назначаване на проверка“. На допълнително питане какъв точно е бил този контакт, Любомир Николов посочи: Както казах – служебен контакт, който е описан подробно в документи с гриф за поверителност и не мога да разпространявам такива данни.
По-рано днес директорът на СДВР присъства на отбелязването на Тодоров ден на площад „Биримирци“ в столични кв. „Бенковски“. На празника имаше демонстрация на групата „Конна полиция“ към СДВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *