Няма нужда проектът за реконструцията по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ да минава през СОС, заяви председателят на съвета Цветомир Петров

Това е казус, който не минава през Столичния общински съвет (СОС), каза днес пред журналисти председателят на съвета Цветомир Петров, който беше попитан за коментар на новата организация на движение по бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Фритьоф Нансен“, която породи дискусии и напрежение след въвеждането ѝ.
Според Петров темата се използва предизборно с политически цели. „Пътят е собственост на Столичната община, която се управлява от кмета и заместник-кмета, няма нужда такъв проект да минава през СОС“, заяви Петров, попитан необходимо ли е било проектът да бъде одобрен от съвета. Имало е представител на Столичната дирекция на вътрешните работи в транспортна комисия, който е подписал протокола, каза Цветомир Петров. „Нека да оставим на експертите да вземат решение, говорил съм с кмета Терзиев, ще вземе становището на всички експерти, ще се направи анализ на решенията, които са взети“, каза той и увери, че ако анализите и експертите кажат нещо друго, ще бъде взето друго решение. Няма проблем документално, подчерта председателят на СОС. 
БТА припомня, че на 10 май се състоя извънредно заседание на постоянната комисия по транспорт към СОС, на която общински съветници, представители на администрацията и граждани обсъждаха новата организация на движение. До свикването на заседанието се стигна след дни на протести на кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Фритьоф Нансен“ на живеещи, собственици и ползватели на търговски обекти в района. Те изразяват своето несъгласие срещу промените в организацията на движение, които започнаха да се въвеждат по време на великденските празници. Следващото заседание на комисията по транспорт се планира за юни, като дотогава се очаква в комисията да постъпят всички необходими анализи, документация и планове, на база на които е взето решението за въвеждането на промените. Ако се приеме връщането на старата организация на движение от комисията, решението ѝ ще бъде разгледано на сесия на Общинския съвет. Ако то бъде прието, кметът на София ще бъде длъжен да възстанови предишната организация на движение, обясни на 10 май възможностите председателят на комисията Иван Таков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари