Областният съвет на ДПС в Добрич излезе с декларация в подкрепа на единството на партията

Областната структура на Движението за права и свободи (ДПС) в Добрич публикува на официалната страница на Областният съвет на партията в социалните мрежи декларация, в която обявява в подкрепа на единството на партията. Изявлението на местната партийна структура е по повод събитията от последните дни и коментарите за разцепление в ДПС.
В декларацията е посочено, че сега повече от всякога партията трябва да остане единна. „Заявяваме непоколебимата си позиция, че в турбулентни времена, като настоящите, е от изключително значение да покажем на хората, а най-вече и на себе си, че можем да отстояваме ценностите, които ДПС изповядва още от основаването си, а именно – заедност, обединение и служба в името на хората. Сигурни сме, че опитите за всяване на интриги, разделение и напрежение в редиците на Движението са обречени на неуспех“, заявяват от Областния съвет на ДПС – Добрич.
Според областната структура безспорното доказателство за успехите, които постигат отборите, работещи в синхрон и съгласие, в екипност и съдружие, са резултатите, които ДПС постигна на последните парламентарни избори както в Добрички избирателен район, така и в цялата страна. „Този резултат е следствие на общите усилия на всички наши членове и симпатизанти, на партийните ни структури по места, на усилията на централното ръководство на ДПС, което в лицето на председателя г-н Делян Пеевски се вслушва в гласовете на хората от всички общини и населени места и се грижи за тяхното благополучие“, се посочва още в декларацията. 
От ДПС – Добрич казват още, че отдават дължимото уважение и на почетния председател на партията Ахмед Доган, който е основател и идеолог на ДПС и е едно от знаковите имена в съвременната политическа история на България. „Твърдо вярваме, че редиците на ДПС ще стават все по-монолитни, а жалките опити за разцепление в партията са поредната интрига и манипулация на хора, чиято цел е дестабилизация на държавата ни. За нас и за избирателите на ДПС е важно България да има отговорно и стабилно правителство. Ако пътят към него минава през следващи избори, нека останем мобилизирани, силни и единни, за да покажем, че заедно можем да постигнем и още по-добри резултати“, посочват още от Областния съвет на ДПС в Добрич. 
Декларацията е подписана от 25 души от Областния съвет на ДПС в Добрич. 
В четвъртък депутатите от ДПС, гласували „против“ проектокабинета „Желязков“, излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за „единство и заедност“ на ДПС под ръководството на Доган. 
ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред, и ще бъдем заедно, каза председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента вчера. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари