Областният съвет на ДПС в Хасково декларира готовността си да работи за постигане целите на партията под лидерството на почетния председател Ахмед Доган

Декларираме готовността си да запазим единството и заедността на ДПС. Членовете на Областния съвет в Хасково се разграничаваме от всички опити за създаване на напрежение в партията, пише в манифест на ДПС в Хасково. Той е публикуван на официалната страница на Областния съвет във Фейсбук.
ДПС има стабилно колективно тяло, със силна имунна система и няма да се поддаде на провокатори, които целят да разцепят партията, се казва още в декларацията. От колективния орган припомнят, че на последните избори на 9 юни ДПС постигна исторически резултати на парламентарния вот и този за Европейски парламент. Станахме втора политическа сила и на двата вида избори. Тази цел беше начертана на последната Национална конференция на ДПС от председателите – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, гласи текстът.
ДПС е незаобиколим фактор при взимане на всички важни решения в държавата, посочват членовете на Областния съвет на ДПС в Хасково, които заявяват готовността си да работят за постигане целите на партията под лидерството на почетния председател д-р Ахмед Доган и оперативното ръководство на председателите Пеевски и Чакъров.
В четвъртък депутатите от ДПС, гласували „против“ проектокабинета „Желязков“, излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за „единство и заедност“ на ДПС под ръководството на Ахмед Доган. Това потвърди за БТА Джейхан Ибрямов, който вчера бе изключен от парламентарната група на Движението. Отвореното писмо е разпространено във фейсбук групите в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган. За БТА Ибрямов посочи, че писмото е автентично и е изпратено на почетния председател Ахмед Доган. В обръщението си депутатите посочват, че те са изпълнили разпореждането на почетния председател да не подкрепят кабинета „Желязков“ и заявяват, че в момента се извършва „манипулация и дезинформация към структурите на партията с шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения“. Под отвореното писмо стоят имената на 17 народни представители, начело с председателя Джевдет Чакъров, следван от Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари