Областният управител на Шумен връчи Почетен плакет на мажоритарния собственик на „Алкомет“ АД Фикрет Индже

Областният управител проф. Добромир Добрев се срещна днес с мажоритарния собственик на „Алкомет“ АД Фикрет Индже и му връчи Почетен плакет за неговия принос и безспорни заслуги към Шумен и местната общност, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
В поздравителен адрес до Фикрет Индже областният управител изтъква неговата съпричастност и подкрепа към стотиците проекти и инициативи в областта и подчертава признанието и уважението, което имат шуменци към него. Проф. Добрев отправи поздравления към Фикрет Индже и по повод неговата 75-годишнина, като му пожела много здраве, нови успехи и постижения на „Алкомет“ АД,  отбелязват от пресцентъра на областната администрация. 
Почетният плакет изобразява стилизиран знак на Мадарския конник – глобалният символ на България и се връчва при официални посещения, при значими постижения и при годишнини на различни институции, каза пред репортер на БТА главният експерт „Връзки с обществеността“ на областната администрация Милка Павлова.
Фикрет Индже, който е почетен гражданин на Шумен, бе удостоен и с най-високото почетно отличие на общината – „Ключ на град Шумен“, заедно с академик Дамян Дамянов и бившия кмет на община Шумен Александър Узунов, на тържествена сесия на Общинския съвет в Шумен, която се състоя на 11 май- Деня на Шумен. 
„Алкомет“ АД, чийто завод е в Шумен, е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. Около 95 процента от продукцията се изнася – основно в Европа и САЩ, припомнят от дружеството. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари