Обновеният Клуб на фоторепортера бе открит с изложба на 29 автори

Обновеният Клуб на фоторепортера в центъра на София бе открит тази вечер с изложба „Фотожурналистиката е жива“. Сред кадрите, направени от 29 автори, четири са на БТА – на Благой Кирилов, Владимир Шоков, Минко Чернев и Христо Касабов. 
„Продължаваме историята, стара или нова. Благодарение на г-жа Йорданка Фандъкова имаме това място за 30 години“, каза основателят на клуба Рада Петкова. Председателят на дружеството на фоторепортерите Йордан Симеонов каза, че мястото ще продължи да организира фотографски събития и занапред. 
„Фотографията и самолетите са двете открития, които създават модернизма в изкуството и културата. Те успяват да реализират две много големи човешки мечти – едната е да спреш мига, а другата – да летиш“, каза Георги Лозанов, директор на дирекция „ЛИК“ в БТА. Той поздрави гостите в „софийския дом на фотографията“. Той посочи осем важни характеристики, свързани с посланията, които един фоторепортер отправя с работата си – претенция, насилие, емпатия, грижа, величие, стихии, ирония и красота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари