Обстановката в Ловешка област се нормализира след бурята този следобед

Обстановката в Ловешка област  се нормализира след бурята, която се разрази в късния следобед, съобщи за БТА областният управител Дора Стоянова. Пътят Ловеч – Микре вече е проходим за движение, след като бе затворен заради паднали дървета. Отстранени са и двете паднали дървета по пътя София – Варна в района на Сопот и Микре. Пътят бе затворен в едната лента. 
Продължава да има населени места в областта без електрозахранване. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.
Няма информация за бедстващи хора. Вероятно има и щети върху реколтата в областта, каза областният управител.
Кметът на Ябланица Найден Найденов съобщи за БТА, че е паднал проливен дъжд с градушка в общината. В момента се разчиства пътят Ябланица – Брестница от паднали дървета. Има и паднали стълбове.
В Летница е паднало дърво върху движещ се автомобил. В лекия автомобил е пътувала жена. Не е пострадала, само е уплашена, каза кметът Красимир Джонев.
Няма затворени участъци в общината, разчистват се падналите дървета по улици и общински пътища. 
От областната дирекция на МВР в Ловеч информираха, че на телефоните на пожарната и полицията са получени множество сигнали за паднали дървета, както и за наводнени участъци от пътната мрежа. 
Служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават да следят обстановката и да получават сигнали. Няма данни за пострадали или бедстващи хора.
Както БТА съобщи, в Ловеч за около 40 минути са паднали 28 литра дъжд на кв. метър, което е три пъти над нормата, съобщи за БТА инж. Мартин Мачев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Плевен.
По думите му в града е имало и лека градушка – около 4 мм, както и силни пориви на вятъра – над 16 метра в секунда, в периода между 17:00 и 18:00 часа.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари