Обстановката в София след проливния дъжд снощи вече е стабилна, каза заместник-кметът Иван Василев

Обстановката след проливния дъжд снощи вече е стабилна, каза на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) заместник-кметът по финанси на Столичната община Иван Василев.
Служителите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община бяха във всички райони на София, цяла нощ са отводнявали къщи, сутринта екипи на Общината започнаха обходи, посочи той. Василев каза, че е със свои колеги от Общината, с районни кметове и кметове на общини е посетил Казичене, Кривина, Долни Богров, кв. „Христо Ботев“, кв. „Слатина“, които са най-засегнати от дъжда снощи. Констатирахме множество запушени шахти, липса на канализация, на отводнителни шахти, което води до наводняване в домовете на хората. В момента обстановката е нормализирана, увери заместник-кметът.
Целта е да опишем всички щети и да изпратим данните към Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, за да се търси финансиране. Все още се прави оценка на щетите, сметката не е готова, каза Василев и добави, че кметът на София Васил Терзиев е поел ангажимент да дари своята заплата на всички пострадали в селата, чиито къщи са се наводнили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари