Община Добрич спечели проект по Национална програма „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“

Рекламирай в beZpartien.bg

Проектното предложение „Равен шанс за достъп до качествено образование и превенция на вторична сегрегация“ на Община Добрич е класирано на първо място сред одобрените от Министерството на образованието и науката осем проекта по Национална програма „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ).
Проектът е на стойност 42 242.66 лева. Размерът на безвъзмездното финансиране е 38 018,40 лв., а Община Добрич ще осигури съфинансиране в размер на 4224, 26 лева, посочват от ОИЦ – Добрич.
Проектът ще се реализира в партньорство с детска градина (ДГ) „Щурче“, ДГ „Първи юни“, основно училище „Христо Смирненски“, Спортно училище „Г.Ст. Раковски“.
Предвижда се осигуряване на учебни пособия и материали на 177 деца и ученици. Ще бъдат реализирани дейности за информиране, мотивиране и подготовка на децата и учениците за съвместно образователно развитие. Ще бъдат назначени четирима образователни медиатори, които ще участват в изпълнение на общинската политика за образователна десегрегация и превенция на допускане на вторична сегрегация.
Родители ще се включат в дейности за психолого-педагогическо и социално-комуникативно приобщаване, допълват от Областния информационен център.
Ще бъдат реализирани множество инициативи в индивидуална или групова форма с деца и ученици, включени в реализацията на проекта с цел задържането им в образователната система.
Проектът е със срок на изпълнение до 30 юни 2024 година. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *