Община Добричка ще отбележи 24 май с награждаване на учители, ученици и читалищни дейци и спектакъл днес

Община Добричка ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с награждаване на учители, ученици и читалищни дейци и театрална постановка, съобщиха от местната администрация. Тържествената церемония по награждаването ще се проведе днес в Концертна зала „Добрич“. Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще приветства присъстващите и ще връчи плакети и грамоти на отличените.
За дългогодишна културно-просветна дейност награди ще получат читалищни настоятелства, директори на училища и детски градини. За високи резултати в учебно-възпитателната дейност ще бъдат наградени 21 преподаватели, казаха още от Общината.
За отличен успех и активно участие в учебно-възпитателната дейност отличия ще бъдат връчени на  39 ученици от единайсет  училища на територията  на общината, както и на младежите от отбора „Млад огнеборец“ на средно училище „Никола Вапцаров“ – село Карапелит, който завоюва  второ място на областното състезание на противопожарните отряди.
Всички присъстващи ще имат възможност да наблюдават комедийния спектакъл „Криворазбраната цивилизация“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“. Режисьор на постановката е Костадин Бандутов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари