Община Етрополе ще премахне незаконен търговски обект, намиращ се в центъра на града

Рекламирай в beZpartien.bg

Община Етрополе ще премахне незаконен търговски обект, намиращ се в центъра на града. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
По думите им Общината полага усилия за връщане на законността чрез премахване на незаконно поставения търговски обект „Гъбата“, който функционира като такъв върху общински терен на площад „Девети септември“ от дълги години.
От общинската администрация обясниха, че след подадени сигнали от граждани и юридически лица, и извършени проверки от два отдела в Община Етрополе, е установено, че обектът е поставен в имот публична общинска собственост, без да има издадено разрешение за поставянето му, без схема и проектна документация, одобрени от главния архитект. За този обект няма сключен договор с община Етрополе за наем, информираха още от Общината. 
Кметът Владимир Александров и новото ръководство на Община Етрополе няма да толерират незаконосъобразността и ще бъдат предприети нужните действия, тъй като смятат, че законите важат за всички и трябва да се спазват, се посочва още в съобщението. 
През февруари, кметът на община Етрополе посочи, че администрацията е предприела кампания по събиране на задълженията към Общината и публично оповестяване на длъжниците, които ощетяват бюджета със стотици хиляди левове. Тогава кметът на Александров представи отчет по повод стоте дни от встъпването му в длъжност. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *