Община Гурково дари лек автомобил на местния полицейски участък

Община Гурково дари лек автомобил на местния полицейски участък, съобщиха за БТА от местната администрация. Кметът Кънчо Папазов връчи ключовете за превозното средство на началника на участъка Александър Димов и поздрави всички служители за техния професионален празник. 
„Надяваме се, че подпомагаме полицейската дейност и обезпечаваме превенцията и противодействието на престъпността в нашата община“, каза Папазов. Той посочи, че местната власт е решила да подпомогне полицейския участък предвид неотложната нужда от транспортни средства за охрана на обществения ред. Това решение е взето след разговори със структурите на МВР, а от администрацията подчертават, че доброто сътрудничество между институциите трябва да продължи в името на една спокойна и сигурна община. 
Кънчо Папазов пожела на всички служители висока мотивация, професионално самочувствие и много сили, за да продължат своята работа с отговорност и удовлетворение в служба на обществото.
Професионалният празник на МВР се отбелязва на 5 юли с решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. На тази дата се отбелязва годишнина от издаването (1879) на Указ 1 от княз Александър I, с който се създава Министерството на вътрешните работи на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари