Община Павел баня спечели проект за извършване на цялостен ремонт на Дома за стари хора в село Търничени

Община Павел баня спечели проект за извършване на цялостен ремонт и подновяване на Дома за стари хора в село Търничени. Това съобщиха за БТА от местната администрация. Кметът на общината Иса Бесоолу е обсъдил проекта по време на работна среща със служебния министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. 
Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като се предвижда извършването на цялостен ремонт и подновяване на оборудването. Дейностите ще се извършат в два етапа – извършване на строителни дейности, преустройство и пристрояване и доставка на оборудване и обзавеждане. Средствата, които се отпускат на Община Павел баня за ремонтните дейности и новото оборудване, са в размер на близо 1,6 млн.лв. 
“Чрез реализацията на този проект ще успеем да създадем максимално близка и благоприятна среда до семейната на хората от Дома в Търничени”, заяви кметът Иса Бесоолу, цитиран от администрацията.
В социалното заведение живеят 15 души. Домът разполага с шест двойни стаи, една единична стая и една боксониера за двама души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари