Община Ракитово празнува 55 години от обявяването за град

Община Ракитово организира тридневен празник за жителите и гостите си по повод 55 години от обявяването за град, съобщават от местната администрация.
Събитията по повод обявяването на Ракитово за град ще продължат  три дни – от днес до неделя. На сцената на площад “Централен” и през трите празнични дни, ще се изявяват самодейни състави, танцови трупи, певци и музиканти.
Днес ще се състои концерт на дует Double M, а утре концертите са два. След самодейците на сцената ще се изяви фолклорният дует Бисера и Лидия, които наскоро представиха първото българско пълнометражно музикално видео, заедно с Deep Zone Project, изградено изцяло с  технологии и анимации, добавят още от Общината. Гост във втория ден е и Борис Дали.
В последния ден гости на град Ракитово ще бъдат група „Хоризонт“, като програма е под мотото „Да изпеем ОБИЧАМ ТЕ на български“, като националната кампания е в подкрепа на българския език в българската музика, която започва в края на 2016 година по инициатива на музикантите от “Хоризонт” и бързо бива подкрепена от техни колеги като Пепи Писарски и група „Атлас“, Мери Мутафчиева и група „Мери бойс бенд“, група „Спринт“, Васко Кръпката, Христо Стефанов, група „Фанданго“ и др.
В празника ще се включат още детски и самодейни състави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари