beZpartien

Община Съединение отбелязва празника на града и 138-ата годишнина на Съединението на Княжество България и Източна Румелия

Рекламирай в beZpartien.bg

С издигане на знамената на площад „Съединение“ и Тържествена сесия на Общинския съвет община Съединение отбелязва днес празника на града и 138-ата годишнина на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Сутрешната програма включва детско утро с аниматори на площада в града, съобщиха от администрацията на официалната си интернет страница.
От 18:00 часа ще бъде открито изложение на старинно оръжие „ Голямоконарска чета“ пред музейна сбирка на площад „Съединение“. Програмата продължава с изпълнения на самодейни състави и мажоретки. От 19:30 часа в храма „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена панихида, посветена на голямоконарци, участвали в Съединението на България. След това ще бъде изнесено знамето на Голямоконарската чета, което с литийно шествие ще бъде съпроводено до площада в града.
Членове на родолюбиви организации и местни жители ще възпроизведат моменти от Съединението. Официалната част на празника включва слово на кмета на общината Атанас Балкански. Тържествата ще приключат с вечерна проверка, заря и народни веселия с оркестър „Хебър “ с ръководител Добри Вълчев.
На 6 септември от 9:30 часа в град Съединение ще бъде дадено началото на 48-ият Международен мемориален маратон “Съединение“. Финалът е на площад „Съединение“ в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *