Община Самоков се включва в инициативата „Часът на Земята“, като ще изключи част от уличното осветление в града тази вечер

Рекламирай в beZpartien.bg

Община Самоков се включва природозащитната инициатива „Часът на Земята“, като тази вечер от 20:30 до 21:30 ч. ще изключи част уличното осветление в града. Няма да има осветление в градския парк „Крайискърец”, при велоалеята в жилищен квартал  „Самоково“, както и на паркинга на спортната зала „Арена Самоков“, съобщиха от пресцентъра на Община Самоков. 
От Общината приканват гражданите също да загасят осветлението в домовете си за час, с послание за по-устойчиво бъдеще.
Както БТА съобщи, близо 20 години WWF работи в България за опазване местообитанията на дивите животни, които съхраняват и ресурсите на природата. Всеки може да стане част от каузата на WWF, като подари час на природата с различни дейности, щадящи околната среда. 
В момента България е на четвърто място в света и първо в Европа по подарени часове с над хиляда часове за планетата от българите. След Часа на Земята WWF ще изтегли на случаен принцип десет от участниците в природозащитните инициативи и те ще получат тематична награда. 
Инициативите на WWF за Часа на Земята са част от кампанията „Подари природа. За нашето бъдеще“, на която БТА е медиен партньор. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *