Община Сандански въвежда електронен прием в детските заведения

Рекламирай в beZpartien.bg

От 1 април Община Сандански ще въведе система за електронен прием на деца в яслени групи и първа група в детските градини на територията на общината, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. За БТА от там обясниха, че такава система се въвежда за първи път на територията на общината. 
Системата ще бъде отворена от 1-ви до 7 април, като при регистрация родителят трябва да има валидна електронна поща, на която да получи известие за статуса на регистрацията си. Въведените данни се обработват автоматично и се проверяват служебно за коректност и достоверност. 
Кандидатстването в общинските детски заведения ще се осъществява чрез регистрация в платформата: https://priem.sandanski.bg/, която е достъпна и на официалната страница на община Сандански в категория „Образование“. 
Системата ще предоставя актуална информация за кандидатстване и прием в яслените групи и детските градини, свободните места, списъци с приети деца, график за дейностите по приема на деца, данни за контакт с детски градини, както и актуална Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в яслени групи към детски градини и в общинските детски градини на територията на община Сандански. 
Дигитализацията на услугите, които предоставя община Сандански, в т.ч. и въвеждането на електронен прием на деца в детските градини, е с цел улеснение на гражданите и осигуряване на бърз и сигурен достъп до информация.  
Заявленията, регистрирани преди 1 април, са невалидни, информират от администрацията. 
През 2023 година община Благоевград въведе електронен прием в детските заведения. Приемът на заявления за постъпване на деца в детските градини и ясли се извършваше както по електронен път, така и на хартиен носител в самите детски заведения, защото електронното подаване бе въведено за пръв път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *