Община Шумен предвижда увеличение на повечето такси и услуги, които предоставя

Предвиденото повишение на повечето такси и услуги, които предоставя Община Шумен, ще увеличи приходите в бюджета ѝ с около  500 – 600 хил. лв. на година, прогнозира на пресконференция днес зам.-кметът по бюджет и финанси Десислава Петрова.  
Промените в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги са публикувани за обществено обсъждане на сайта на общинската администрация. Тече срок за възражения и предложения, след което Наредбата ще бъде внесена за одобрение на заседанието на Общинския съвет в Шумен в края на юли, бе припомнено на пресконференцията. 
Според заложените промени най-много се увеличава таксата за ползване на зала „Арена Шумен“ – от 400 на 1200 лв. без ДДС. Нови такси се предлагат също за спортните зали „Младост“ и „Плиска“, за  концертни зали, както и за ученическия и градския стадион. Увеличение се предвижда и при таксите за административни услуги в строителството и селищното устройство, в сферата на гражданската регистрация. Издаването на удостоверение за настоящ адрес например е заложено да се увеличи двойно – от пет на 10 лева. 
Собственици на заведения в централната градска част за разполагането на една маса пък се предвижда да плащат двойно по малко – един, а не два лева, както досега, отбеляза старши експертът “Търговия и реклама” в общината Христо Цанков. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари