Община Шумен ще има нов заместник-кмет с ресор „Европейски политики, екология и туризъм“

Общинският съвет прие на днешното си заседание предложената от кмета проф. Христо Христов нова структура на администрацията, която предвижда местната администрация да има шести заместник-кмет. Той ще ръководи нова дирекция – „Европейски политики, екология и туризъм“. 
За новата структура на общинската администрация гласуваха 21 общински съветници, петима бяха „против“, а девет се въздържаха, след дебати и изказвания, както и след прекъсване за консултации на политическите партии. Проф. Христов днес не каза кой ще заеме новия пост. В момента община Шумен е без заместник-кмет по образование и култура, след като кметът, считано от 15 април, прекрати по взаимно съгласие трудовото правоотношение на проф. Светла Станкова, която заемаше длъжността. 
По-късно днес, след тайно гласуване, продължителни дебати и почивка за консултации, с 23 гласа „за“, 13 „против“ и един „въздържал се“ бе освободен настоящият управител на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен д-р Свилен Арнаудов. Четирима общински съветници не гласуваха поради конфликт на интереси. Преди това в подкрепа на д-р Арнаудов се изказаха граждани, които настояха той да запази поста си. Предстои общинските съветници да изберат временно управляващ лечебното заведение до провеждането на конкурс. 
Председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова каза за БТА, че на други заседания не е давала толкова много почивки – общо пет, за по 15 минути. 
Общо 44 лекари, медицински специалисти и служители в администрацията на КОЦ в Шумен, изразиха безпокойството си за бъдещето на здравното заведение  в отворено писмо вчера, както информира БТА. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари