Община Шумен ще представи двама заместник-кметове в началото на юли, каза кметът проф. Христо Христов

Новият заместник-кмет по образование и култура, както и този с ресор европейски политики, екология и туризъм на общинската администрация в Шумен ще бъдат представени след 1 юли, каза на пресконференция на тема „200 дни от управлението на новия кметски екип“, кметът проф. Христо Христов, на която присъстваха сегашните му четирима заместници, в отговор на въпрос на репортер на БТА, като благодари за него, защото по думите му „тази тема вълнува всички наши съграждани“.
Той припомни, че на последното заседание на Общинския съвет в Шумен се прие новата структура на местната администрация и благодари на съветниците, че я подкрепиха и ще има шести заместник – кмет по програми и проекти, екология и туризъм. „Тази структура ще влезе в сила от 1 юли. Знаете, че има и 14-дневен срок за обжалване, изчакваме този срок, за да обявим новите заместник -кметове, включително и този по култура и образование, както и шестия“, отбеляза Христов. 
Както БТА информира, проф. Христов, считано от 15 април, прекрати трудовото правоотношение, по взаимно съгласие, на заместник-кмета по образование и култура проф. Светла Станкова. На пресконференцията днес дейностите в ресор образование и култура представи заместник-кметът „Социална политика и здравеопазване“ на общинската администрация д-р Светослава Хайнова. 
По думите на Христов общината в областния град изпитва дефицит от кадри, като има доста вакантни места. „Стремим се да дадем гласност и прозрачност за специалистите, които са необходими на нашата община, за да може тя ефективно да изпълнява своите функции. Обявяваме конкурси, за да можем да привлечем най -доброто за тези, които имат желание да работят в общинската администрация. В същото време сме се насочили и към студентите, като търсим наши деца, родени в Шумен, които искат да се върнат след завършването на си на висшето си образование – да работят и живеят в нашия град, на които да им предложим варианти, успоредно с обучението си да работят в нашата община“, посочи проф. Христов.  
„Проблемът е сериозен. Заместник-кметовете, на практика, излязоха с предложение колегите, които бяха в пенсионна възраст, да излязат в пенсия част от тях, като се овакантиха места, като идеята е на тяхно място да влязат млади кадри, основно от Шумен“, допълни той. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари