Община Силистра организира инициатива за изработване на цветна празнична украса

Инициатива под надслов „Пролетна и празнична Силистра“ започна в крайдунавския град, съобщиха организаторите от местната община.
От администрацията са отправили покани във Фейсбук към училища, детски градини, читалища и културни институции да се включат в инициативата. Децата трябва да изработят цветни и шарени кътове за игра или рамки за снимки. Те ще бъдат разположение в централната част на града и жителите и гостите на Силистра ще могат да запечатат в тях празничните моменти. 
Самодейците и културните институции пък трябва да изложат великденски яйца и празнични украси с различни мотиви, символизиращи пролетта и обновлението.
Целта на инициативата е да се украсят емблематични места в града и да се създаде празнична атмосфера по повод предстоящите светли празници Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. 
„Пролетна и празнична Силистра“ е чудесна възможност да се съчетаят творчеството, празничният дух и общността. Надяваме се, че много детски градини, читалища и културни институции ще се включат в инициативата и ще допринесат за създаването на красива и празнична атмосфера в града“ се казва в поканата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари