Община Смолян издаде 45 предписания за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства

Рекламирай в beZpartien.bg

От началото на годината досега от Община Смолян са издадени 45 предписания за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства (МПС), каза за БТА Виолета Филипова, връзки с обществеността в администрацията. Общо три са репатрираните автомобила, 19 са доброволно премахнати. Издадени са десет заповеди за принудително премахване.
Срокът на предписанието за преместване е три месеца и започва да тече от деня, следващ посочената на стикера дата на поставяне. При неизпълнение, излезлите от употреба коли ще бъдат транспортирани до площадка за временно съхранение и разкомплектоване, и на собствениците им ще бъдат налагани санкции в размер от 300 до хиляда лева, посочи Филипова.
Съгласно Наредбата за управление на отпадъците в община Смолян се забранява съхраняването на излезли от употреба МПС на терени общинска собственост. По думите на Филипова в община Смолян ще продължат дейностите по премахване на изоставени автомобили по улични платна и зелени площи, както и такива, които заемат паркоместа, затрудняват фирмите за снегопочистване и влошават естетическия и екологичен вид на града като цяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *