Община Смолян изпълнява проект за реконструкция на изгоряло училище в Младежки център

С финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост ще бъде изграден Младежки център в Смолян, съобщиха на пресконференция от общинската администрация. Центърът ще бъде създаден след ремонт на северната част на опожарената преди години сграда на бивш техникум в Смолян.
Проектът за центъра е на обща стойност 3,7 млн. лв. Руините на училищната сграда ще бъдат реконструирани изцяло, за да се превърнат в модерно оборудвано пространство за младежки дейности. Предвижда се оборудване на пространства за спорт и фитнес, за семинари, учебни, компютърни и заседателни зали, както и стаи за настаняване на младежи. Проектът залага и осигуряване на достъп за хора в неравностойно положение. В бъдещия център ще развиват и организират младежки инициативи и програми както за талантливи млади хора, така и за представители на уязвими групи от тази възраст. Планира се осъществяване на контакти с Националната мрежа на младежките центрове, както и с европейски екипи. Сред партньорите на проекта е EURO-NET.
Община Смолян подготвя обявяването на обществените поръчки за реконструкция на сградата. На следващ етап ще бъде подбран и назначен екип на центъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари